Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Κύπελλο Ελλάδας: Ομάδες Super League εναντίον ομάδων ΕΠΣ!

Μετά την περσινή συμμετοχή ομάδας τοπικού Πρωταθλήματος στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (Ιωνικός Ιωνίας), η διοργάνωση των εκπλήξεων θα μας χαρίσει εφέτος ακόμα ένα άνευ προηγουμένου γεγονός: για πρώτη φορά ομάδα τοπικού Πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει αντίπαλο από την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία (Super League)!
Την Τετάρτη το απόγευμα ο ιστορικός Αχαρναϊκός, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ, απέκλεισε και τον Πιερικό, δείχνοντας ότι η πορεία του δεν ήταν τυχαία. Έπαιξε τέσσερις φάσεις, αποκλείοντας μια ομάδα της Super League 2, την Παναχαϊκή, και δύο της Γ' Εθνικής, τη Νέα Αρτάκη και τον Πιερικό.
Και την Πέμπτη το μεσημέρι ο Μικρασιατικός Αστέρας Καισαριανής, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ, απέκλεισε τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο.
Έτσι, για πρώτη φορά στον θεσμό θα δούμε να μπαίνουν στο γήπεδο για να διεκδικήσουν την πρόκριση ομάδες τοπικού πρωταθλήματος απέναντι σε ομάδες της Super League! Συγκεκριμένα, ο Αχαρναϊκός θα υποδεχτεί τον Πανσερραϊκό και ο Μικρασιατικός την ΑΕ Κηφισιά - αντίπαλοι που τους χωρίζουν τρεις κατηγορίες.
Με δύο εκκρεμότητες από την 4η φάση, ήδη έχουν διαμορφωθεί πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια στην επόμενη, με τη… μάχη της Κρήτης, ΠΑΕ Χανιά - ΟΦΗ, να ξεχωρίζει.
Σε ετοιμότητα έδειξαν και οι ομάδες της Super League 2, με ΑΕΛ και Νίκη Βόλου να προκρίνονται σχετικά εύκολα, ενώ πρόβα πρωταθλήματος έκαναν μεταξύ τους Καλαμάτα και Καλλιθέα. Οι "μηχανές των γκολ" Γιάννης Πασσάς και Γιάννης Λουκίνας πέτυχαν από ένα και η Καλλιθέα πήρε την πρόκριση στα πέναλτι, αφού χρειάστηκε να εκτελέσουν από επτά η κάθε ομάδα.
Οι σκόρερ του Κυπέλλου:
5 γκολ: Παναγιώτης Κατσαμάγκας (Απόλλων Παραλιμνίου)
4 γκολ: Σταμάτης Σαπαλίδης (Μικρασιατικός)
3 γκολ: Αλέξανδρος Νατσιόπουλος (Αχαρναϊκός), Γιάννης Λουκίνας (Καλλιθέα), Χρήστος Βάσκος (Πανθρακικός), Φραντζέσκο Μπίσα (Βάρδα), Χρήστος Αλεξίου (Αστέρας Σταυρού), Κώστας Γεωργακόπουλος (Αστέρας Πετριτή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: