Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Nέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης με 56%

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά τη μαζική συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ - 56,04% για τον Στ. Κασσελάκη, 43,96% για την Έφη Αχτσιόγλου - Οι πρώτες δηλώσεις των δύο μονομάχων.
Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%. Η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%.
Σημειώνεται ότι οι συνολικοί ψήφοι των δύο υποψηφίων θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας (Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου) από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσσο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Γιάννης Δρόσος νωρίτερα, όταν είχε καταμετρηθεί το 75% των ψήφων, προηγείτο ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%. Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.
Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.
 
Συγχαρητήρια από τον Αλέξη Τσίπρα
Όπως έγινε γνωστό, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τηλεφώνησε στους δύο υποψηφίους, τον νικητή της αναμέτρησης Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, και τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν.
Οι πρώτες δηλώσεις:
Στ. Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίζει από 'δώ και πέρα
«Σήμερα χαμογελάμε, από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις από την Κουμουνδούρου ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο Στ. Κασσελάκης, μετά την επικράτησή του στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος και φώναζε συνθήματα, αναφέρθηκε στους πληγέντες στη Θεσσαλία οι οποίοι όπως είπε «έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μία ακόμη μεγάλη δυσκολία μπροστά τους. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στον πλευρό τους»
 
Έφη Αχτσιόγλου: Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας
«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της λίγο νωρίτερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Η ψήφος στο πρόσωπό μου ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωή μου», τόνισε η Ε. Αχτσιόγλου, που επισήμανε ότι «θα την υπηρετήσω με αφοσίωση».
Η Έφη Αχτσιόγλου είπε ακόμα ότι τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ευχαρίστησε όσους πήγαν στις κάλπες και υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στις εκλογές δείχνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κοινωνικά παρών για να αντιμετωπίσει τις μάχες που έρχονται»

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: