Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Eκτός ορισμών Παπαπέτρου και Μωυσιάδης για τις λάθος γραμμές στο VAR και την εσφαλμένη ακύρωση του γκολ του Ατρόμητου!

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ δικαίωσε τον Ατρόμητο και προχώρησε άμεσα στην αντικατάσταση του VAR, Τ. Παπαπέτρου και του ΑVAR Μωυσιάδη, από τα ματς της 7ης ημέρας της Super League στα οποία είχαν οριστεί, πριν το παιχνίδι στην OPAP Arena.
Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ θεωρεί ότι οι γραμμές στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ατρόμητου είχαν τοποθετηθεί θεωρώντας τελευταίο παίκτη όχι τον σκόρερ Έρλινγκμαρκ, αλλά τον Τσακμάκη, που βρίσκεται πίσω από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος όμως δεν επηρεάζει τη φάση. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση. Αν πίστεψαν οι VAR οτι ο Τσακμάκης επηρεάζει τη φάση έπρεπε να καλέσουν τον Παπαδόπουλο για επαναξιολόγηση μέσω on field review, κάτι που δεν έπραξαν.

Επομένως με βάση τα παραπάνω κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Ατρόμητου, ο οποίος στερήθηκε τον βαθμό της ισοπαλίας ενώ η ΑΕΚ που νίκησε 2-1 πήρε επιπλέον δύο βαθμούς.
Αυτός είναι και ο λόγος που αντικαταστάθηκαν από τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής τόσο ο Παπαπέτρου που είχε οριστεί ως VAR στο παιχνίδι Ατρόμητος – Αστέρας, όσο και ο AVAR βοηθός Μωυσιάδης (Ηπείρου), που επρόκειτο να βρεθεί στο Λαμία-Παναιτωλικός ως α’ βοηθός. Αντικαταστάτες τους θα είναι οι Γκορτσίλας και Σαμοΐλης αντίστοιχα.
Σε δυσμένεια βρίσκεται και ο παρατηρητής Σάββας (Σερρών) που υπέδειξε ανύπαρκτο οφσάιντ όταν ο διαιτητής Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι κατά της ΑΕΚ.
Η φάση εξετάστηκε από το VAR και φάνηκε ότι δεν υπήρξε οφσάιντ και ότι ο βοηθός ήταν εκτός θέσης.
Παπαπέτρου, Μωυσιάδης και Σάββας φέρονται ότι έχουν παραπεμφθεί από τον παρατηρητή, Χ. Καλογερόπουλο.

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: