Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας
Την Πέλλα και συγκεκριμένα τους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφτηκε αρχικά την πόλη των Γιαννιτσών, όπου παρέστη στην εκδήλωση μνήμης της ομαδικής εκτέλεσης του Σεπτεμβρίου 1944, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το κέντρο και τον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
Ο κ. Τζιτζικώστας μετά το πέρας της εκδήλωσης τόνισε ότι “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά όλα αυτά τα χρόνια την Ιστορία της Μακεδονίας και φροντίζει μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης να μην ξεχαστεί η θυσία των προγόνων μας για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι, σε μια κυρίαρχη, ισχυρή πατρίδα. Είναι καθήκον και χρέος μας να βαδίσουμε στα δικά τους βήματα, να χτίσουμε στα δικά τους θεμέλια για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη Μακεδονία και την Ελλάδα, για να πετύχουμε την ανάπτυξη και την ευημερία για όλους. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε”.
Ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” συνομίλησε στο κέντρο και τον πεζόδρομο με κατοίκους των Γιαννιτσών, με καταστηματάρχες, εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής, επισημαίνοντας ότι “τα Γιαννιτσά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, με διαχρονικά ισχυρό εμπορικό αποτύπωμα”.
“Όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας, με έργο. Έργο που φαίνεται παντού, σε όλους τους τομείς ευθύνης μας. Μοναδικός στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε τις συνθήκες εκείνες, προκειμένου να μην υπάρξει αναπτυξιακό έλλειμμα, να βελτιώνεται διαρκώς η καθημερινότητα των πολιτών και να παραμείνει ο πληθυσμός σε αυτό τον τόπο. Έναν τόπο που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς. Με λόγια λίγα και έργα πολλά και πάνω από όλα με τη δική σας εμπιστοσύνη συνεχίζουμε να δυναμώνουμε τα Γιαννιτσά και τον Δήμο Πέλλας”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” αναφέρθηκε σε σειρά έργων που έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο στην πόλη των Γιαννιτσών, όσο και σε όλο τον Δήμο Πέλλας. Μεταξύ αυτών:
-Κατασκευή αποχετευτικών έργων Πέλλας - Νέας Πέλλας.
-Αναβάθμιση εγκατάστασης επεξεργασίας στραγγισμάτων Γιαννιτσών.
-Ανάπτυξη δικτύου Φυσικού Αερίου.
-Κατασκευή αποχετευτικών έργων Κύρρου.
-Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης Ελευθερών Θέσεων Στάθμευσης.
-Εργασίες βελτίωσης οδού Τοπικής Κοινότητας Πενταπλατάνου – ΧΥΤΑ Δήμου Πέλλας.
-Αποκατάσταση και ανάδειξη του Ανακτόρου Αρχαίας Πέλλας.
-Συντήρηση και ανάδειξη της Παλαίστρας και της Κολυμβητικής Δεξαμενής του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας.
-Κατασκευή Κτιρίου Επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας.
-Ψηφιακός Τουριστικός Οδηγός Πόλης με Υπηρεσίες Εικονικού Ξεναγού.
-Ανακαίνιση αύλειου χώρου πνευματικού κέντρου “Όσιος Παΐσιος ο Αγιορειτης” του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
-Ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Τοπική Κοινότητα Αθύρων.
-Ηλεκτροφωτισμός γέφυρας Μελισσίου.
-Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας.
-Ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στον Δήμο Πέλλας.
-Δράσεις ενημέρωσης για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό στον Δήμο Πέλλας.
-Δράσεις για την υγιή γήρανση στον Δήμο Πέλλας.
-Ενίσχυση υπηρεσιών του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας “Παναγία η Οδηγήτρια” στα Γιαννιτσά.
-Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας.
-Εργασίες Βελτίωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και στο σχολικό κτίριο που συστεγάζονται τα 1ο-9ο-13ο-17ο Νηπιαγωγεία Γιαννιτσών.
-Πράσινο Σημείο Γιαννιτσών.
-Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.
-Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.
-Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών.
-Αγροτικές οδοί Αραβησσού – Τριφυλλίου - Παλαιού Μυλοτόπου.
-Αγροτική οδός Αραβησσού – Γυψοχωρίου.
-Αρδευτικό Δίκτυο “Καλαμποκιές” Πλαγιαρίου.
-Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Αγροσυκιάς – Λεπτοκαρυάς.
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Δήμο Σκύδρας.

Αρχικά επισκέφτηκε τα Σεβαστιανά και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αναβαθμίστηκε ενεργειακά με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Σκύδρα, όπου συνάντησε πολίτες, εργαζόμενους και εμπόρους, συζητώντας μαζί τους τα σημαντικότερα ζητήματα της περιοχής, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής της, την επόμενη πενταετία.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “είναι σημαντικό η περιοχή να κάνει διαρκώς βήματα προόδου. Και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει μια ευρεία κοινωνική συμφωνία, να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και με αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι το μέλλον. Σε αυτό στήριγμα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι παρούσα με πολύ και σημαντικό έργο και στον Δήμο Σκύδρας. Βελτιώσαμε την επαρχιακή οδό Λιποχωρίου – Κρύας Βρύσης, που συνδέει τους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας, αλλά και το οδικό δίκτυο στις περιοχές Μαυροβουνίου, Ριζαρίου, Δροσιάς και Αγίου Αθανασίου. Υλοποιήσαμε την ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μαυροβούνι. Δημιουργήσαμε το Κέντρο Κοινότητας στη Σκύδρα, μια σπουδαία κοινωνική υποδομή για όλους τους κατοίκους της περιοχής, που είναι σε ανάγκη βοήθειας. Εξοπλίσαμε με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στελεχώσαμε με επικουρικό προσωπικό το Κέντρο Υγείας. Έχουμε κάνει σημαντικό έργο στην Παιδεία σε όλο τον Δήμο. Αναβαθμίσαμε ενεργειακά το Λύκειο Σκύδρας, το 1ο Δημοτικό, αλλά και το Δημοτικό στα Σεβαστιανά και το Γυμνάσιο – Λύκειο στην Καλή και συνεχίζουμε τα επόμενα χρόνια να βελτιώνουμε τις συνθήκες σε όλα τα δημόσια σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να φοιτούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας. Επενδύουμε στη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου, ώστε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης συνολικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Εδώ, στον Δήμο Σκύδρας καλύψαμε τις ανάγκες στις αγροτικές οδούς Σκύδρας – Μαυροβουνίου – Σανδαλίου και Καλής – Δάφνης – Προφήτη Ηλία, ενώ αποκαταστήσαμε και το αρδευτικό δίκτυο Άσπρου. Η επόμενη μέρα στον Δήμο Σκύδρας θα είναι ακόμα καλύτερη για όλους τους συμπολίτες μας, που ζουν σε αυτή την ευλογημένη περιοχή. Και η εγγύηση γι’ αυτό είναι η αφοσίωσή μας στην ανάπτυξη κάθε γωνιάς της Κεντρικής Μακεδονίας, η αφοσίωσή μας στον στόχο μας να δυναμώνουμε διαρκώς τη Μακεδονία, να είναι η Μακεδονία του 2030 μια Περιφέρεια σύγχρονη, πράσινη, έξυπνη και πάνω από όλα ανθρώπινη”.
Μετά τη Σκύδρα, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τα Καλύβια, όπου η Περιφέρεια έχει εγκαταστήσει έναν από τους τέσσερις νέους αγρομετεωρολογικούς σταθμούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ επισκέφτηκε και το έργο ύδρευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια στην περιοχή.
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη τον Προφήτη Ηλία, αλλά και την Καλή, όπου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλής, που χρηματοδοτήθηκε για την αναβάθμισή του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνομιλώντας με εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ τέλος συμμετείχε το βράδυ στην εκδήλωση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: