Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

3o Γυμνάσιο και Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Φέτος η Πανελλήνια και η Ευρωπαική Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχουν για σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.
Το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών,πιστό στην αθλητική του παράδοση, συμμετείχε στον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας με πληθώρα αθλητικών δράσεων με πρωτεργάτη τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Σερέτη Θεολόγο και αρωγούς την Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών.
Η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις που είχαν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους την κίνηση, πραγματοποιήθηκε εκτός του σχολικού χώρου και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο "Πλατανότοπος" σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε όλα τα παιδιά.
Ο σχεδιασμός του προγράμματος ,με κεντρικό στόχο τον συνδυασμό ψυχαγωγίας και άσκησης με γνώμονα την κίνηση που δίνει ζωή, ήταν ο ακόλουθος:
1)"Τρέχω για το ΕΥ-αγωνίζομαι καθαρά και δίκαια" Σκυταλοδρομία με "άρωμα" ευ-αγωνίζεσθαι, απόρροια της συμμετοχής του 3ου Γυμνασίου στην Πανελλήνια Σχολική Σκυταλοδρομία "Τρέχω για το ΕΥ" .-
2) Αγώνες καλαθοσφαίρισης,
3) Αγώνες ποδοσφαίρου,
4) Αγώνες Μπάντμιντον.
5) "Κινούμαι σημαίνει ζω» (αυτοσχέδια παιχνίδια συνεχούς κίνησης -αναζήτησης).
6) «Από όργανο…σε όργανο» Γνωριμία με τα όργανα ενδυνάμωσης που βρίσκονται στον χώρο, κυκλική εκγύμναση σε σταθμούς.
7) «Δρόμος Υγείας και Ευεξίας» : περπάτημα 1000μ. και 2023μ.
«Μικροί δημοσιογράφοι σε…κίνηση!» : Αποτύπωση του συνολικού προγράμματος της ημέρας, σε όλους τους χώρους του «Πλατανότοπου», από δημοσιογραφική ομάδα.
9) "Γνωριμία με το άθλημα της αντισφαίρισης-τένις" σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Γιαννιτσών και την αρωγή της προπονήτριας Ευθυμιάδου Χριστίνας και του προπονητή Πιπιλακίδη Αθανάσιου.
Έχοντας σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών (αλλά και οι καθηγητές/τριες) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν ένα χαρούμενο πρωινό με συνεχή κίνηση που έδωσε ζωή και χαρά.
Και του χρόνου!




Δεν υπάρχουν σχόλια: