Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΕΠΟ στηρίζει τη μηδενική σπατάλη τροφίμων

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να περιοριστεί η σπατάλη φαγητού σε όλες τις δράσεις τις οποίες διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων των Εθνικών μας Ομάδων.
Τα τρόφιμα που δεν διατίθενται στο κοινό και τους καλεσμένους, μετά από έναν αγώνα ή εκδήλωση, προσφέρονται σε διάφορα ιδρύματα. Η διαδικασία γίνεται πάντα τηρουμένων όλων των κανόνων υγιεινής. Η δράση μας, έρχεται να "αγκαλιάσει" ιδανικά τη στρατηγική βιώσιμου ποδοσφαίρου και τους στόχους της UEFA, αφού η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τις προηγούμενες ημέρες λάνσαρε Οδηγίες Υγιεινής και Βιώσιμης Τροφοδοσίας.
Από το 2022, σε ένα μέσο όρο δέκα εκδηλώσεων ανά σεζόν, υπολογίζεται ότι έχουν «σωθεί» - προσφερθεί περισσότερες από 600 μερίδες φαγητού.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει το όραμα του Μπορούμε, το οποίο είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη.
Με ευκαιρία τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη του Φαγητού, ας γίνουμε όλοι κοινωνοί και ας μην επιτρέψουμε ξανά να πάει χαμένη καμία μερίδα φαγητού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: