Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Στάθης Καστερίδης για την απουσία του από την χθεσινή δημόσια συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων Πέλλας

Σε ανάρτησή στην σελίδα τους συνδυασμού "Πέλλα Δήμος για όλους" σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας κ. Στάθης Καστερίδης, εξηγεί τους λόγους της απουσίας του από το χθεσινό debate...
«Ως υποψήφιος δήμαρχος δεν συμμετείχα σήμερα στην εκδήλωση-συζήτηση (debate) που οργάνωσε η Παρέμβαση Πολιτών στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών, γιατί πέρα από τις προεκλογικές υποχρεώσεις και τον ελάχιστο χρόνο μέχρι τις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, πιστεύω πως η καθημερινή επαφή με τον δημότη, τον πολίτη, τον ψηφοφόρο πρέπει να είναι προσωπική. Κι αυτό προκύπτει μέσα από την συζήτηση μαζί τους και την μελέτη των προτάσεων τους. Μελέτη και καταγραφή που γίνεται σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν απαξιώνουμε την πρωτοβουλία της Παρέμβασης Πολιτών, αλλά θα ήθελα να σεβαστούν την διαφορετική μου προσέγγιση στην πολιτική του σήμερα. Οι προτάσεις μας, ως παράταξη, καταγράφονται εδώ και καιρό στα πρακτικά των συνεδριάσεων, για αυτό και δεν χρειάζονται κινήσεις εντυπωσιασμού σε ένα debate που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους πολίτες. Από την άλλη πλευρά, ο δικός μας διάλογος γίνεται καθημερινά μέσα στην κοινωνία, κάτι που συστηματικά ο σημερινός δήμαρχος απαξιώνει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του.
Ήμασταν οι πρώτοι που αναρτήσαμε εφαρμογή στα σόσιαλ για να δεχτούμε τις προτάσεις των πολιτών από την αρχή της προεκλογικής περιόδου και δεχτήκαμε εκατοντάδες προτάσεις και ιδέες για τον δήμο Πέλλας από τους πολίτες που βρίσκουν την πόρτα του δημάρχου κλειστή.
Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο όρος debate σημαίνει «πολιτική συζήτηση που διεξάγεται σε συγκεκριμένο πλαίσιο, με κανόνες και όρια», από επαγγελματίες του χώρου της δημοσιογραφίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος άγονης αντιπαράθεσης που δεν υπηρετούν την ενημέρωση.
Μέσα στο προεκλογικό μας πρόγραμμα θα δώσουμε την ευκαιρία με τη βοήθεια της τεχνολογίας στα σόσιαλ να ερωτηθούμε και να απαντήσουμε σε όλες τις ανησυχίες των συνδημοτών μας.
Η ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ βρίσκεται δίπλα σε όλους γιατί επιθυμεί έναν δήμο ανοιχτό για όλους»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: