Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση με τον Σύλλογο Τριτέκνων Δήμου Πέλλας είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας κ. Στάθης Φουντουκίδης

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Πέλλας είχε την Πέμπτη το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας κ. Στάθης Φουντουκίδης.
Ένα από τα μείζονα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών παραμένει η υπογεννητικότητα και η δημογραφική αποδυνάμωση τους. Το πρόβλημα που αφορά και την ελληνική κοινωνία χρήζει σοβαρού προγραμματισμού και μεθοδικής αντιμετώπισης.
Για αυτό και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τριτέκνων Δήμου Πέλλας τα θέματα που απασχόλησαν ήταν πολύ συγκεκριμένα, όπως και οι προτάσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποί τους.
Η δέσμευση του Στάθη Φουντουκίδη δεν περιορίστηκε μόνο στα επιμέρους, αλλά εξήγγειλε τη δημιουργία εξειδικευμένου γραφείου για την οικογένεια και το παιδί, το οποίο σε συνεργασία με τους ανάλογους συλλόγους και φορείς θα ανατέμνει τα προβλήματα που τους αφορούν και θα εκπονεί σχεδιασμό και προγράμματα επίλυσής τους. Άλλωστε η οικονομική ενδυνάμωση του δήμου δεν ευνοεί μόνο την πραγμάτωση μιας δυναμικής δημογραφικής πολιτικής, αλλά και την προϋποθέτει.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος τριτέκνων προς ενημέρωση των μελών του σε σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά την συνάντηση με τον κ. Φουντουκίδη, τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν:
-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.
-ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑΠ.
-ΠΑΡΟΧΗ ΕΦΑΠΑΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
Ο Κ.ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΑΚΟΥΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ, ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: