Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Δρόμος Θυσίας 2023: Το μετάλλιο του 10ου PELLA HALF MARATHON

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, παρουσιάζει το μετάλλιο του 10ου Ημιμαραθωνίου - PELLA HALF MARATHON εμπνευσμένο από ψηφιδωτό δάπεδο Ελληνιστικής οικίας της Πέλλας, με θέμα το Κυνήγι του λιονταριού. Χρονολογείται στο 325-300 π.Χ. και εικάζεται ότι η παράσταση παραπέμπει σε μία ιστορία διάσωσης του Αλέξανδρου από τον στρατηγό και φίλο του Κρατερό, κατά τη διάρκεια κυνηγιού.
Πρόκειται για ένα τρίπτυχο του οποίου η πρώτη εικόνα, θα δοθεί φέτος, η δεύτερη του Λέοντα και η τρίτη θα δοθούν στις διοργανώσεις 2024 και 2025, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σταδιακά να συνθέσουν την παράσταση.
Το τρίπτυχο που αποτελεί πρόταση της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών, δώρισε στον Δήμαρχο Πέλλας, ο πρόεδρος της Ο.Μ.Γ. Νίκος Τομπουλίδης, με τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής Γιώργο Γρηγοριάδη και Δώρα Συλλέκτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρόμος Θυσίας τέθηκε για άλλη μια χρονιά υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και εντάχθηκε στο αθλητικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, πιστοποιώντας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.
Θυμίζουμε το Σάββατο 23/9 ώρα 6μμ-9μμ, όλοι κάνουμε εγγραφές στον πεζόδρομο Γιαννιτσών και την Κυριακή 24/9, όλοι τρέχουμε!!
Να είμαστε όλοι εκεί. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: