Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Φιλικός αγώνας: Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - ΜΓ.Σ. Εθνικός Αξιούπολης (1 - 0)4 - 0. Φιλική νίκη με πληθωρική εμφάνιση

Με πολύ καλή, πειθαρχημένη και πληθωρική εμφάνιση για την εποχή, ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας πέτυχε ευρεία φιλική νίκη, απέναντι σε μια έμπειρη και φιλόδοξη ομάδα, όπως είναι ο φετινός ενισχυμένος Εθνικός Αξιούπολης, που το προσεχές Σάββατο ρίχνεται στην μάχη του κυπέλλου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Ερμή Τερπύλλου (οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου Μακεδονικός Γρίβας και Δόξα Χέρσου).
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο πιεστικά στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν καταστάσεις μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, έστω κι αν αυτές δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καθαρές ευκαιρίες, παρά τις καλές προϋποθέσεις. Σε μια απ' αυτές και μπάσιμο του Νινιατσούδη μέσα στην περιοχή, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Πέλλας ανατράπηκε από αμυντικό της Αξιούπολης, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να κερδίσουν πέναλτι, αλλά να δουν παράλληλα και τον ποδοσφαιριστή τους να αποχωρεί τραυματίας και να αντικαθίσταται άμεσα. Παρά τους αρχικούς φόβους, ο τραυματισμός δεν φάνηκε ανησυχητικός, όμως η κατάσταση στο γόνατο του θα εκτιμηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Εύστοχη η εκτέλεση του πέναλτι από τον Παναγιωτέλη, προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο με καλή κυκλοφορία όμως μόνο στα 3/4 του γηπέδου και κυρίως στο δικό τους μισό, όμως με εμφανή δυσκολία να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντική γραμμή των γηπεδούχων, που πρέσαρε και κάλυπτε όλους τους χώρους. Έτσι αναλώθηκαν σε κάποια βεβιασμένα σουτ από μακρινή και μέση απόσταση, χωρίς όμως ουσιαστική απειλή για το τέρμα του Παναγιωτόπουλου. Η καθαρή ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους προς το τέλος του ημιχρόνου, με τον Μήτκα σε τετ α τετ να ντριπλάρει και τον Δουλκερίδη, όμως να του φεύγει το κόντρολ και η μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα ανέβασε περισσότερο στροφές τόσο σε τρεξίματα, όσο και σε καλή κυκλοφορία με συνεργασίες και με γρήγορη ανάπτυξη επιθετικά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Αξιούπολης. Απόρροια αυτής της εξέλιξης, ήταν η γηπεδούχος να γίνει πιο δημιουργική και πιο παραγωγική, τόσο σε φάσεις όσο και σε τέρματα. Ο δείκτης του σκορ έφτασε με άλλα τρία τέρματα από τους Σαλικίδη και Παναγιωτόπουλο (δύο, το ένα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε χέρι αμυντικού) στο 4 - 0, που ήταν και το τελικό της φιλικής αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος δεν κατέγραψαν κάποια αξιόλογη ευκαιρία και μοιραία δεν βρήκαν απάντηση στην πολύ καλή απόδοση και τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων.

Ο Μέγας Αλέξανδρος που είχε πολλές ελλείψεις και πολλούς νεαρούς στη σύνθεση και την αποστολή, όπως και οι φιλοξενούμενοι περισσότερο σε βάθος και βοήθεια από τον πάγκο, ξεκίνησε με τους Παναγιωτόπουλο, Αλμπάνη, Παναγιωτέλη, Μέτα, Ηλιάδη, Μπουράκη Δ., Γιαλατζή Π., Γκάβα, Νινιατσούδη, Μήτκα και Σαλικίδη, ενώ αγωνίστηκαν και οι Βασίλας, Αλευρούδης, Μπιτσιάκης και Μπουράκης Ε..
Επόμενο φιλικό για την Πέλλα εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο στα Κουφάλια με την τοπική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: