Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Οι έξι λόγοι που υποστηρίζω την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Πρώτον, κάτι που διαφαινόταν ότι θα αποτελούσε μια αδιάφορη για τους πολλούς τελετή στέψης, μπορεί πλέον να αποτελέσει αφετηρία επανίδρυσης και με αυτή την έννοια να αποτελέσει το bing bang για την δημοκρατική παράταξη!
Αυτό αν συμβεί και δεδομένου ότι θα συγκλονίσει την μια από τις δύο μεγάλες παρατάξεις της χώρας είναι μια υπόθεση που αφορά πλέον όλους τους Έλληνες.
Φαίνεται λοιπόν να περνάμε από το ναδίρ του ενδιαφέροντος στο ζενίθ!
2) Ποια είναι η επόμενη μέρα στο Κόμμα;
Θα έκανα δύο επισημάνσεις εδώ.Ότι δεν πρόκειται για μια ημέρα αλλά για μια μακρά περίοδο αλλαγών. Η φύση των πραγμάτων είναι τέτοια που δεν πρέπει να καλλιεργούμε μέσα στην δικαιολογημένη έκρηξη αισιοδοξίας καμία αυταπάτη, ότι υπάρχουν λαγοί που μπορούν να βγουν από το καπέλο και μαγικές λύσεις δια της επικοινωνίας. Το εγχείρημα ήταν και παραμένει κολοσσιαίο.
Η δεύτερη παρατήρηση δεν αφορά στον χρόνο αλλά στον τόπο! Αν πεδίο ορισμού παραμείνει η Κουμουνδούρου κα τα πέριξ , τότε δεν κάναμε τίποτε. Θα έλεγα ότι το πεδίο ορισμού θα πρέπει να είναι πλέον το κίνημα σύριζα, ο κοινωνικός σύριζα, ο σύριζα των εκατομμυρίων απλών ανθρώπων. Αν όλοι αυτοί αποκτήσουν φωνή και το νιώσουν και ξανασηκωθούν από τον καναπέ, τότε όλα μπορούν να συμβούν.
Κι αυτή θα είναι η βασική αναμέτρηση των επόμενων δυο εβδομάδων Από την μια οι υφιστάμενοι μηχανισμοί και οι προτιμήσεις τους, που διαθέτουν πολλά και σημαντικά όπλα, και από την άλλη η αισιοδοξία της παράταξης των ‘απλών’ που εκτιμά το γεγονός ότι κάποιος δεν τους μιλάει μια κορακίστικη ακαταλαβίστικη γλώσσα αλλά την δική του. Εκεί θα κριθούν όλα! Θα υπάρξει άραγε η αναγκαία πλημμυρίδα στις κάλπες, θα ξεπεράσουν οι άνθρωποι απογοητεύσεις και επιφυλάξεις για το κομματικό φαινόμενο συσσωρευμένες από δεκαετίες; Αυτό είναι που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα αλλά και τις εξελίξεις από την μεθεπόμενη Δευτέρα
3) Προς τα που πρέπει NA ΠΑEI TO KOMMA;
Το αίτημα είναι το γνωστό: «άλλαξε τα όλα» κι είναι πάνδημο από τον κόσμο του σύριζα. Ωστόσο οι παλιότεροι ξέρουμε ότι αυτά τα πράγματα εύκολα λέγονται αλλά δύσκολα γίνονται.
Σίγουρα πάντως φύγαμε από λογικές του να σκεπάσουμε σαν την γάτα τα περιττώματα μας και ανοιγόμαστε σε μια διαδικασία συνολικού αναστοχασμού. Σε κάθε περίπτωση τέτοια ταξίδια είναι ενδιαφέροντα!
4) ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ η εμφάνιση Κασσελάκη;
Είναι πολλά τα καινούργια που σηματοδοτεί και στην ουσία και στην εικόνα.
Πρώτα από όλα όμως είναι η απόδειξη ότι οι μεγάλες πολιτικές παρατάξεις διαθέτουν αντανακλαστικά επιβίωσης και φθάνοντας στον πάτο του βαρελιού ψάχνουν σε ευρύτατους διαθέσιμους πόρους τους και καινοτομούν, προκειμένου να συνέλθουν.
Δεν πρέπει να έχουμε συντηρητική επιφυλακτικότητα αλλά θα πρέπει να τολμήσουμε το διαφορετικό βήμα, όσο κι αν πολλοί αιφνιδιάστηκαν αρχικώς.
Να θυμίσω πόσο μεγάλη ήταν η έκπληξη που πραγματοποίησε η ΝΔ, όταν μετά από μια μεγάλη ήττα της, ανέθεσε την ηγεσία στον κ Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό κι αν ήταν αιφνιδιασμός για τους παροικούντες! Όμως τα αντανακλαστικά επιβίωσης των μεγάλων παρατάξεων οδηγούν σε τέτοιες περιστάσεις στην αναζήτηση λύσεων ‘out of the box’.
5) ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ τάχθηκες στο πλευρό του;
Τιμώ την προσπάθεια και των πέντε συντρόφων που διεκδικούν την ηγεσία.
Προτίμησα το ολότελα νέο κατά αρχάς γιατί αποτελεί αυταξία το να δίνεις ευκαιρίες και μάλιστα ίσες σε νέους ανθρώπους, που δεν ήταν σε κάποια επετηρίδα. Πολύ σημαντικό για τον λαό μας που ζει σε μια χώρα γόνων αλλά και για την αξιακή κλίμακα της αριστεράς σε όλη την οικουμένη. Υπάρχουν όμως κι άλλα τρία ενδιαφέροντα στοιχεία:
Η γραφειοκρατική λειτουργία της Κουμουνδούρου αποτέλεσε μεγάλο βαρίδι κι ευεργεσία για τον κ Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να μείνει ίδια κι απαράλαχτη!
Ο χώρος της αγοράς, της πατριωτικής Αριστεράς, η θέσπιση ίσων ευκαιριών κι η εσωκομματική δημοκρατία αποτελούν τον πυρήνα των ιδεών της παράταξης που ιστορικά στην Ελλάδα ονομάστηκε κεντροαριστερά και η οποία βρέθηκε στα σκοινιά κατά τους τελευταίους μήνες, στον συριζαικο μικρόκοσμο. Σε πλήρη δηλαδή αντίφαση με το τι συμβαίνει στο κίνημα ΣΥΡΙΖΑ Στα εκατομμύρια των πραγματικών και δυνητικών ψηφοφόρων του, τους ανθρώπους της δημοκρατικής παράταξης.
Επίσης ο τρόπος που εξοστρακίστηκε ο Α.Τσίπρας ήταν τραυματικός για τον κόσμο μας που τον πίστεψε προσωπικά. Δεν κατανοούν πως τιμούν την παρακαταθήκη του άνθρωποι και κέντρα που υπήρξαν τιμητές του.
Όλα αυτά έκαναν αυτή την φορά και την Αριστερά να στραφεί, όπως κι όλο το Έθνος στις πιο κρίσιμες στιγμές του, στις δυνάμεις της ελληνικής Διασποράς κι Ομογένειας. Αυτό αποτελεί μια ακόμη σημαντική θετική παράμετρο του φαινομένου όσο κι αν την λοιδορούν άνθρωποι που πριν ένα μήνα δήλωναν στην Βουλή υποκριτικά ερωτευμένοι με την Διασπορά.
6) Ποια είναι τα μεγάλα ΟΡΟΣΗΜΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές κλπ):
Το ορόσημο για τις μεγάλες ιστορικές παρατάξεις είναι πάντα ένα: Η ΕΞΟΥΣΙΑ! Λύσεις που υπεκφεύγουν το κύριο ερώτημα και προτάσσουν παρήγορες καθαρότητες και ασφαλείς αναδιπλώσεις στην Ακρόπολη του Κάστρου, είναι θνησιγενείς. Οδηγούν τις μεγάλες παρατάξεις σε μαρασμό γιατί αποκόπτουν τον ομφάλιο λώρο τους με την κοινωνική αγωνία.
Όπως το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου: πατά το 13,5% δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι στόχος του ήταν η εξουσία και σοβαρολογούσε και το πέτυχε επτά χρόνια μετά, έτσι και εμείς! Το 40-18 είναι πολύ βαρύ σκορ αλλά ελαφρύτερο από το 54-13. Ας θυμηθούμε μιας κι είναι 3 του Σεπτέμβρη τι απέγινε από μια τόσο δυσμενή αφετηρία, απλώς και μόνο με την δύναμη μερικών σαφών και ριζοσπαστικών ιδεών.
Αυτή είναι εξάλλου κι η μυστηριώδης δύναμη του Στέφανου: τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα, που ήρθε η ώρα της για να πραγματοποιηθεί!

Θεοδώρα Τζάκρη - Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: