Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Γ. Μυλόπουλος από τον Πολύγυρο: Η Χαλκιδική χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι/ες σύμβουλοι στην Π.Ε. Χαλκιδικής
Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Χαλκιδικής παρουσίασε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Δημαρχείο Πολυγύρου το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, ο συντονιστής της ΝΕ Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Γκοντίνος, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής, Λάζαρος Τόσκας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μυλόπουλος ανέπτυξε τους 9 προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού, οι οποίοι διασφαλίζουν την Αλλαγή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ευημερία των πολλών.
Παράλληλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης άσκησε δριμεία κριτική στην διοίκηση Τζιτζικώστα, καθώς δεν διεκδικεί λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Είναι βουβός και απών ο κ. Τζιτζικώστας εδώ και 10 χρόνια. Δεν διεκδίκησε τίποτα για την βελτίωση της ζωής των πολιτών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.
«Ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσει στα ερωτήματα που του θέσαμε πριν από λίγες ημέρες σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και χρειάζονται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Οι πολίτες ανησυχούν και θέλουν να γνωρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.
Παρουσιάζοντας τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες τουρίστες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί, στο αποχετευτικό δίκτυο το οποίο λόγω του υπερτουρισμού φέτος το καλοκαίρι κατέρρευσε, καθώς και στον κίνδυνο η Χαλκιδική να μείνει χωρίς νερό, μετά και την ακύρωση του διαγωνισμού για το φράγμα του Χαβρία, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και χωρίς καμία διεκδίκηση από την διοίκηση της Περιφέρειας.

Σε σχέση με τον υπερτουρισμό ο κ. Μυλόπουλος τόνισε την ανάγκη για «ένα νέο μοντέλο ήπιου, ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού που θα το αντέχει η Μακεδονική γη, ένα νέο μοντέλο όπου ο οικοτουρισμός και ο αγροτουρισμός θα έχουν σημαντική θέση, πρέπει να αντικαταστήσει το σημερινό μοντέλο της μαζικής τουριστικής ανάπτυξης που το μόνο που εξασφαλίζει είναι η κερδοφορία των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων».
Με την ιδιότητα του πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στην λειτουργία του Αριστοτελικού Κέντρου Μελετών του πανεπιστημίου, το οποίο ιδρύθηκε επί των ημερών του. «Θα μπορούσε να αποτελεί έναν ξεχωριστό μοχλό ανάπτυξης για την Χαλκιδική, ωστόσο δημοτική αρχή, διοίκηση Τζιτζικώστα και κυβέρνηση έχουν απαξιώσει την λειτουργία του Κέντρου Μελετών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Καταληκτικά ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε πως τα μέλη της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» απευθύνονται στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, «τους οποίους διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε και την πολιτική βούληση και την κοινωνική ευαισθησία, αλλά και την τεχνοκρατική επάρκεια και την επιστημονική γνώση να κερδίσουμε στις εκλογές, για να εργαστούμε στη συνέχεια με πολιτικές θέσεις, με συγκεκριμένο σχέδιο και με συγκεκριμένα έργα, προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος».
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι/ες περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Χαλκιδικής με την «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», οι οποίοι/ες είναι:

  • ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  • ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
  • ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΑ)
  • ΠΑΝΤΖΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ο.Σ.Ε.
  • ΣΑΝΙΔΑ ΘΕΟΠΟΥΛΑ (ΠΟΛΑ) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ)
  • ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ του ΔΙ.ΠΑ.Ε.
  • ΧΑΤΖΗΑΣΗΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: