Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Το μπουλούκι που υποδύεται την κυβέρνηση

Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από τους μετεωρολόγους για την ένταση των φαινομένων. Τους είχαν προειδοποιήσει από καιρό για τον κίνδυνο πλημμυρών οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί. Μας διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και να μην ανησυχούμε. Κι όμως πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο.
Ψελλίζουν κάτι ακατάληπτα για να δικαιολογηθούν. Ανακάλυψαν ξαφνικά την κλιματική κρίση. Τα ρίχνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση που κι αυτή όμως ελέγχεται από δικούς τους ανθρώπους αφού όλη η Ελλάδα είναι μπλε όπως με ...σεμνότητα μας θυμίζουν μπας και το έχουμε ξεχάσει ή ήρθαμε από άλλο πλανήτη. Δεν μπορούν να πουν ότι παρέλαβαν από τους προηγούμενους χάος γιατί αυτοί είναι οι προηγούμενοι, αυτοί δημιούργησαν το χάος και αυτοί το κληροδότησαν στους εαυτούς τους. Ακόμη και οι δικοί τους στα μέσα ενημέρωσης τους κάνουν κριτική. Αναγκάζονται για να μην τους πάρουν με τις πέτρες οι αγανακτισμένοι πολίτες. Τάζουν γρήγορες αποζημιώσεις. Υπόσχονται αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, που υποτίθεται ότι είχαν αναδιαρθρώσει. Στήνουν εκ των υστέρων επιχειρησιακό κέντρο στις πληγείσες περιοχές.
Κινητοποιούν τον στρατό με εγκληματική καθυστέρηση. Δείχνουν τις καταστροφές σε άλλες χώρες για να κάνουμε εμείς συγκρίσεις που τους ευνοούν και αυτοί συμψηφισμούς που τους αθωώνουν. Είναι λένε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας. Όντως αυτό που βλέπουμε σήμερα δικό τους δημιούργημα είναι σε μεγάλο βαθμό. Από τη λήξη του εμφυλίου έχουν περάσει 74 χρόνια. Τα πενήντα κυβέρνησαν αυτοί, είτε με κοστούμι είτε με τρίκυκλα είτε με στολή.
Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός: Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, χρόνιες κακοδαιμονίες, διαχειριστικό κραχ εξαιτίας του μπουλουκιού που υποδύεται την κυβέρνηση.

Τάσος Παππάς
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: